Opleiden in de praktijk… er is wat te kiezen.

De sector kent nu twee type opleidingen.

1. ROC te Nieuwegein: 25 dagen les of

2. Opleiden via Leanstone in het bedrijf.

 

Echt vakwerk valt op als een witte tijger…

1. ROC MN te Nieuwegein.

Starters tot en met het cursusjaar 2012-2013 werden opgeleid in een combinatie met Leanstone. Dat laatste hing sterk af van het bedrijf en of in Utrecht of in het bedrijf werd lesgegeven. In Utrecht werden ca 10-12 lessen verzorgd. Met een halve dag praktijk omdat natuursteenmensen geen bankzitters zijn. Het aantal lessen werd door het Ministerie OCW met ingang van het cursusjaar 2013-2014 verhoogd naar 25 – 28 volle dagen (200 – 220) uur per cursusjaar, wat praktisch neerkomt op 1 les per 2 weken. Voor vele bedrijven is dit niet haalbaar voor hun vakmensen (productiviteit) en de reisafstand.  Bovendien is de WVA zodanig aangescherpt dat nog maar moet blijken hoe de belastingdienst hierbij gaat controleren in 2014. Op verzoek van de sociale partners is deze nieuwe opleiding losgesneden van de methodiek Leanstone.

2. Opleiden volgens Leanstone.

De ervaringen die 5 jaar lang zijn opgedaan bij de opleiding van 150 deelnemers per jaar (!) en de reacties van de ondernemers zijn benut. Daardoor is vastgehouden aan de koppeling tussen productie-optimalisatie, zelfstandige werknemers en vakverbreding. En 100 % in het bedrijf. Er zijn modulen ontwikkeld die men afsluit met een certificaat waarin concreet staat wat men dan kan in de praktijk. Deze certificaten kunnen worden omgezet naar een erkend diploma.

Praktijktraining.

Er is een uitgekiende methode, waarbij zeer eenvoudig wordt gemeten welke praktijkkennis ontbreekt. Vervolgens kan die zeer praktijkgericht worden getraind. Het bedrijf ontvangt een voorstel met een ‘strippenkaart’ waarmee een aantal dagdelen in Utrecht bij de Academie in Utrecht kan worden getraind. En dat is incidenteel zeer goed te doen. Dat kan op maandag t/m zaterdag, ook in de middag en avond en steeds in goed overleg met de betrokkenen. Kortom maatwerk dat aansluit op de praktijk en waardoor alle technieken beschikbaar blijven bij de vakmensen in het bedrijf. Laat u informeren voor maatwerk voor uw bedrijf.

Vragen? ……. geef dit aan bij Contact …… wij reageren direct!

Opleidingen

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan