Staat sectorbelang ook bij NOA/ABN centraal?

Vanaf medio 2013 is door het Kenniscentrum Steen gewerkt aan een nieuwe formule en dat is gelukt. Alle bedrijven die jarenlang hebben meebetaald, kunnen zeer eenvoudig gebruik maken van een serie aan faciliteiten. En dat zonder of tegen minimale kosten.

Onafhankelijk.

Het Kenniscentrum is onafhankelijk en heeft als doelstellingen het promoten van vakwerk in Natuursteen door gespecialiseerde vakbedrijven in steen. De vele tientallen bedrijven die nu al jaren tegen betaling diensten afnemen kunnen daarvan getuigen. Bedrijven kunnen lid worden van het Kenniscentrum, maar dat hoeft niet. Referenties zijn voor ieder type activiteit beschikbaar.

Trieste gang van zaken bij contacten NOA/ABN en DI-Stone.

Inmiddels zijn wij door meerdere van onze leden gewezen op actuele uitingen van met name NOA/ABN naar aanleiding van een bijeenkomst op 10-11-2017 die als inzet had ‘samenwerking voor sector natuursteen’. Dat bleek een zeer productieve bijeenkomst, gezien alle uitingen:

  • –  Een nieuwsbrief NOA Actueel Hoofdsector ABN Natuursteen d.d. 13-10-2017
  • –  Een brief van ‘directeur operations’ Elzinga d.d. 17-10-2017
  • –  Een brief van ABN-voorzitter Slotboom d.d. 30-10-2017
  • –  Publicaties op de site van DI-Stone:

https://di-stone.nl/voortgang-eerste-formeel-overleg-werkingssfeer-cao-natuursteen

https://di-stone.nl/cao/cao-actueel

Als  Kenniscentrum Steen zou het zeer gemakkelijk zijn om scherp te reageren op aantoonbare onwaarheden. Dat hebben we sinds 2013 niet gedaan en dat doen we nu ook niet. Ondernemers kunnen prima zelf oordelen.

DI-Stone

Met DI-Stone wordt regelmatig samengewerkt om de aanwezige kennis in te zetten voor het brede belang. Er lopen bijvoorbeeld momenteel trajecten naar Duurzame Inzetbaarheid waarbij ca 250 werknemers zijn betrokken. Ook wordt samengewerkt aan praktisch arbobeleid, een nieuwe Opleidingsstructuur en een aansluitende functiestructuur vanuit het cao-protocol VBN. Met minimale budgetten wordt nu snel zeer veel gerealiseerd. En daarbij vinden ook scherpe discussie plaatst, maar altijd in openheid.

NOA/ABN ledenvergadering met KCS op 3-11 te Thorn.

Met vele ABN-leden is en wordt samengewerkt. De samenwerking met ABN-bestuur is minimaal om vage redenen van enkelen. En dat kan in 1 klap volledig worden doorbroken door als Kenniscentrum op 3 november rechtstreeks aan de ABN-leden tekst en uitleg te komen geven. Die kunnen dan zelf in alle openheid vragen stellen en zullen ook heldere antwoorden krijgen. Zodra de uitnodiging binnen is, zullen wij onze komst naar Thorn direct bevestigen. Dat is bestuurskracht en visie!

Oplossingen cao’s en samenwerking binnen handbereik.

Zowel ABN als DI-Stone hebben vele goede ondernemers waarvan er 5 zeker bereid zijn om 1 avond vrij te maken voor onze sector. Dan kunnen zowel DI-Stone en NOA/ABN een presentatie houden waarover deze 10 bedrijven kunnen spreken. Dan zijn alle kleine probleempjes absoluut zeker in een sessie uit de wereld en kan worden gewerkt aan de gekozen prioriteiten. En zo kan het jaar 2018 een geweldig jaar worden voor de natuursteenbranche.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan