Groen natuursteenbedrijf, doe mee!

Groen Natuursteenbedrijf

Natuursteen is een schone grondstof en toch belasten natuursteenbedrijven het milieu. Pak die kans en wordt een ‘groenbedrijf’.

Het werken aan een groen bedrijf is goed voor de naam van het bedrijf. Want bekend staan als milieuvervuiler of a-sociaal bedrijf is nooit positief. In de praktijk blijkt dat bedrijven toch vooral kiezen voor het besparen van de kosten.  Want beide zaken kunnen hand in hand gaan.

Het probleem is zoals altijd kennis en tijd. Hoe pak je dit goed aan en waar begin je. En hoe betrek je de werknemers, zodat ook zij uit overtuiging meewerken.

Introductiebijeenkomst direct na de zomervakantie

Direct na de zomervakantie 2017 wordt een introductie bijeenkomst georganiseerd voor alle bedrijven die als natuursteenbedrijf bekend zijn bij het Kenniscentrum. Bij deze bijeenkomst staat de volgende zaken centraal:

– Wat zijn de mogelijke onderwerpen voor een bedrijf dat serieus werk wenst te maken van het predicaat ‘Groen,        milieuvriendelijk natuursteenbedrijf.

– Welke ervaringen zijn opgedaan in het kleine MKB-bedrijf.

– Als beide positief zijn: hoe ziet een ‘groen-traject eruit, welke steun is er, wat kan het opleveren.

Uiteindelijk beslist ieder bedrijf zelf, maar het Kenniscentrum gaat in ieder geval aan de slag met de bedrijven die nu al bekend zijn als 10Q Vakbedrijf. Voor uitleg over dit kwaliteitscertificaat zie

https://kenniscentrumsteen.nl/techniek-kennis/10q-vakbedrijf

Heeft uw bedrijf belangstelling voor het onderwerp ‘Groen natuursteenbedrijf’ en/of die bijeenkomst? Mail dan ‘belangstelling Groen bedrijf’ en dan betrekken wij u graag.

Onderstaand een eerste indruk van onderdelen van Milieubelasting.

Mail ons voor belangstelling!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan