Glasgevels zijn minder duurzaam dan vergelijkbare constructies uit steen. Dat blijkt uit een in 2010 door het Duitse Natuursteen Verband DNV uitgevoerde Studie (Nst. 8/2010, S. 12).
Dat Glasgevels zelfs gevaarlijk kunnen worden voor hun omgeving kunnen worden, is in Londen duidelijk geworden. Daar zorgde een wolkenkrabber in de Bankenwijk voor rijkelijke ergernis. Het was warm, de zon scheen en de concaaf gewelfde glaswand van het prestigieuze gebouw met de bijnaam de “Walkie Talkie Tower” begon als een brandglas te werken: het zonlicht werd gebundeld gereflecteerd. Daarbij onstond een niet onge vaarlijke hitte. Het afstralende licht was dermate heet, dat buitenspiegels, dashboard delen en andere plastic delen van auto’s smolten. Van een kapsalon kwamen tegels los, een fiets begon te walmen en van een bankier zouden zelfs de zolen onder de schoenen weggesmolten zijn. Een journalist die plaatselijk een foto wilde maken gebruikte de hitte om op de stoep eieren in een pannetje te bakken.
De Gebouwbeheerder verontschuldigde zich omstandig en troffen voorzorgsmaatregelen door voor gebouwen die risicos lopen in de omgeving van de stralende wolkenkrabber steigers met zwarte afdekkingen te zetten. Op een definitieve oplossing broedt men nog. Een optie is de hele toren te zandstralen zodat het licht minder gereflecteerd wordt. Het nadeel is wel dat men dan ook niet meer naar buiten kan kijken vanaf het bureau waar men binnen aan werkt.