Composiet en Keramiek

Natuursteen of kunststeen.

De geweldige variatie in kleuren bij natuursteen heeft ook andere sectoren geïnspireerd om producten te innoveren. Dat geldt zeker ook voor de fabrikanten van composiet en keramiek.

Composiet

Composiet bestaat uit natuursteenkorrels, bindmiddel en kleurstoffen. Het grote voordeel van deze platen is dat deze een zeer homogeen uiterlijk hebben. Dus volstrekt anders dan de waaierpatronen in marmer en gneis (graniet-achtig) waarbij geen vierkante decimeter hetzelfde is. En ook daarom worden ook composietplaten geleverd met waaierpatronen.

Een grote keuze is goed voor de toepassing van duurzame toepassingen in steen. Bijvoorbeeld voor werkbladen (keuken, badkamer) is meer dan de helft nu composiet.

Composiet wordt met dezelfde machines bewerkt als echt natuursteen. Het natuursteen vakbedrijf kan dan ook beide type bladen leveren.

Smaken verschillen.
Uiteindelijk gaat het erom dat de gebruiker tevreden is. En daarom is het van belang dat men zich goed oriënteert over de voordelen en nadelen van alle steensoorten die beschikbaar zijn

Onderstaand is een kleine selectie van de vele kleuren getoond.

Voor meer informatie zie oa. www.silestone.com

Keramiek

In de loop der jaren heeft de keramische industrie zeer veel gedaan om de kracht van de uitstraling natuursteen te benutten bij het ontwerp van nieuwe kleuren en afwerkingen van keramische tegels. Zelfs de grote variatie is opgevangen door 5-6 verschillende tegels te maken die dan door elkaar worden gebruikt.

Smaken verschillen.
Ook hierbij geldt dat ‘de klant koning blijft’. Vergelijk tegels en natuursteen en keramiek met elkaar: uitstraling, technische eigenschappen, variatie en prijs. Technisch gezien zijn alle materialen zoals natuursteen, composiet of keramiek zeker goed voor een duurzame toepassing.

Meer weten?