Vloeren schuren

Glansgraad naar wens

Met schuren kunnen onregelmatigheden, hoogteverschillen, beschadigingen en een dof uiterlijk worden aangepakt. Na het schuren toont de vloer mooi vlak en heeft een volle egale glans. Machinaal wordt een laag van de vloer afgeslepen, onder toevoeging van water om de slijpschijven te koelen. Met steeds fijnere slijpschijven wordt daarna glans op de vloer aangebracht tot de gewenste glansgraad is bereikt. Moeilijk bereikbare plaatsen worden behandeld met kleiner handgereedschap.

Nieuwbouw

Met schuren wordt het mogelijk een vloer optisch vrijwel ‘voegloos’ te maken. De vloer lijkt wel een biljart laken uit één stuk. Om dit te bereiken worden de tegels eerst met een minieme voeg gelegd (kleiner dan 1 mm – iets wat zonder te schuren wordt afgeraden). Met het slijpsel van de eerste schuurbewerking wordt een papje gemaakt waarmee de voegen op kleur worden gedicht. Na verharding wordt de vloer verder bewerkt. Schuren wordt ook wel gebruikt om een hardnekkige cementsluier of hoogteverschillen te verwijderen.

Renovatie

Een oude vloer ziet er na schuren weer als nieuw uit. Lichte beschadigingen zijn weggeschuurd evenals hoogteverschillen tussen tegels.

Voor vrijwel alle steensoorten

Oorspronkelijke is deze bewerking bedoeld voor zachtere steensoorten, zoals marmer en kalksteen. Inmiddels zijn er machines waarmee ook hardere stenen, zoals gneis en zelfs graniet kunnen worden bewerkt. In het algemeen geldt dat de hardheid van de steen (de kras vastheid) van invloed is op de maximale haalbare hoogte van de glans.

Meer weten over Vloeren schuren

Natuursteen vloeren

Natuursteen vloer