Plan Grafwerk uitvoeren in 2017-2018

De nieuwe site gedenk-cultuur.nl is online. De eerste 30 erkende specialisten vormen een landelijk netwerk. Bij deze regionale invulling wordt samengewerkt met de lokale cultuurorganisaties en bewoners.

Regionaal is het uitgangspunt.

Vakbedrijven werken meestal regionaal in een straal van 30-40 km rond de vestigingsplaats. Op de site zijn de eerste ca. 30 bedrijven opgenomen die aan de eisen van het Kenniscentrum voldoen voor deze site en het Grafwerkplan.

Type de plaats van 1 van deze bedrijven in het middelste vak op de site: bijvoorbeeld Steenhouwerij Krul te Peize. Dan is dit bedrijf te zien als ‘10Q Steenhouwer’ te midden van een straal van 5 km met:

  • –  alle aanwezige begraafplaatsen

en enkele

  • –  lokale bezienswaardigheden
  • –  kerken en kastelen
  • –  rijksmonumenten
  • –  kunstobjecten

Menu site: aanwezig, nog niet zichtbaar gevuld.

De teksten en beelden van alle menu-items zijn aanwezig en worden de komende wintermaanden stap voor stap gevuld. En daarbij wordt nauw samengewerkt met de betrokken ‘erkende 10Q Steenhouwers’.

Draagvlak in uitvaartsector.

Het Kenniscentrum is in gesprek met alle toonaangevende organisaties in de uitvaartsector die positief staan tegenover deze vernieuwende werkwijze om gedenken en cultuur te verbinden. Een steeds in het algemeen belang. Ook dat is cruciaal.

Hoe verder?

De plannen en de draaiboeken liggen klaar. Deze worden stap voor stap en samen met de betrokken bedrijven uitgevoerd.

Meewerken aan vernieuwing in de sector …..

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.