Opbouw vloeren

Het Centrum geeft een Gids uit over vloeren van natuursteen. Hierin worden de meeste toepassingen uitgebreid en gebaseerd op de praktijk, beschreven. Om deze te bestellen ga naar Sector/Publicaties.

Glanzende afwerkingen

Zowel bij nieuwbouw als renovatie kan een vloer glanzend worden afgewerkt in het werk. Daarna toont de vloer meer als een geheel en heeft een volle glans. Ook kunnen eventuele beschadigingen of hoogteverschillen worden verwijderd. Er zijn twee methoden, die verschillende resultaten geven Kristalliseren en Schuren. Zie voor meer informatie Techniek/Beheer & Onderhoud. Voor de uitvoering is specialistische kennis nodig. Er zijn natuursteen vakbedrijven die zich in kristalliseren en schuren hebben gespecialiseerd. Alle gespecialiseerde vakbedrijven staan ingeschreven bij het Kenniscentrum. Zoek een vakbedrijf in uw regio via ‘Vind een vakbedrijf’ en vraag naar hun ervaring met ‘onderhoud en renovatie’.

Vloerverwarming

Natuursteen is prima te combineren met vloerverwarming, mits de juiste steen en een vloerpatroon met geschikte tegelafmetingen wordt gekozen. Zie ook hiervoor de genoemde Gids of stel hier uw vragen.

Meer infomatie over opbouw vloeren

Graniet & Gneis

Marmer & Kalksteen

Leisteen & Kwartsiet