Kwaliteit en prijs

Met natuursteen zijn de mogelijkheden oneindig. Het is daarbij wel belangrijk dat er inzicht is in de factoren die de kwaliteit en de prijs bepalen. En die worden hier kort toegelicht.

Voor iedere toepassing zijn tientallen soorten en kleuren beschikbaar vanuit de 10.000  soorten marmers, kalkstenen, leistenen, granieten en kwartsieten. Maar natuursteen voldoet niet in iedere uitvoering of situatie. En iedere soort is anders Voor de afwerking van een  marmer vloer in de huiskamer wordt meestal gekozen voor matglans. Op plaatsen waar meer water of vuil aanwezig is (keuken / gang) is een vuilafstotende laag preventief bij een kalkhoudende steen, een lichtgekleurde steen of een niet-glanzend oppervlak. Zie voor meer informatie hierover Techniek/Beheer & Onderhoud.

Voor een mooie vloer of trap, die ook mooi blijft, zijn ook meer technische zaken van groot belang. Bijvoorbeeld de werkmethode en de materialen (cement, lijm en kit) worden op de steensoort aangepast, zodat de natuursteen niet verkleurt. En de vloeropbouw wordt aangepast op de beschikbare bouwhoogte en een eventuele vloerverwarming of vloerisolatie. Zo wordt scheurvorming voorkomen. Zie hiervoor Techniek / Richtlijnen&Normen.

Meer weten over Natuursteen kwaliteit en prijs