Leeftijdsbewust P&O

Het Kenniscentrum is sinds de vestiging in Utrecht zeer actief om de ondernemers te ondersteunen bij het versterken van hun concurrentiepositie.

Een belangrijk onderdeel hiervan is Leeftijdsbewust Personeelsbeleid.

In dit verband zijn trajecten uitgevoerd bij zes grotere bedrijven (meer dan 10 werknemers) waar totaal 200 cao-werknemers werkzaam waren. Door deze succesvolle onderzoeken is zeer goed inzicht ontstaan in de factoren die werkelijk van belang zijn voor oudere werknemers (vanaf 40-45 jaar) in de natuursteenbedrijven.

Dit onderzoek kon op deze wijze uitgevoerd worden door een subsidie van het Ministerie van SZW en is begeleid door de Human Capital Group. Bijzonder hieraan is dat HCG niet goed raad wist met de zeer afwijkende gesignaleerde knelpunten en resultaten van dit onderzoek in de natuursteenbranche. En daarom is door het Centrum een lezing en kennissessie verzorgd voor beleidsmedewerkers van HCG over de onderzoeksmethoden en de zeer waardevolle resultaten.

Wilt u kennis nemen van de resultaten van dit onder zoek en / of nagaan hoe uw bedrijf gebruik kan maken van deze unieke resultaten stuur dan een bericht en u wordt direct geïnformeerd.