Nieuwe site over Cultuur en Gedenken.

De site www.gedenk-cultuur.nl is sinds begin 2015 online en bevat alle gedenkplaatsen (begraafplaatsen) in Nederland. Er zijn enkele van dit soort sites, maar die sluiten naar mening van het Kenniscentrum onvoldoende aan op de doelgroep waar deze plaatsen primair voor zijn: de lokale bevolking. En daarom is deze site door het Kenniscentrum gemaakt. Zie verder de toelichting onder de afbeeldingen.

Nieuwe site over Cultuur en Gedenken

De basissite is gemaakt met de hulp van met een Projectteam met zeer ervaren specialisten van het Kenniscentrum die bereid en in staat zijn gebleken om volledig vanuit dit uitgangspunt te denken. Op basis van die ervaringen is het concept doorontwikkeld naar een volstrekt andere vertaling met als kern ‘Cultuur en Gedenken’. Deze focus is vervolgens vertaald naar een nieuw menu met 36 nieuwe menu-items waarmee de doelen van deze site gerealiseerd gaan worden. Ook de vormgeving en wijze van communiceren met vooral beelden wordt volledig omgezet naar het nieuwe concept van het Kenniscentrum Natuursteen.

Deze site wordt spectaculair en bestaat uit 36 onderwerpen en richt zich op de lokale bevolking. Het wordt dus geen site voor allerlei zakelijke belangen, maar een site voor de lokale bevolking.

Hiernaast hebben twee actuele ontwikkelingen dit project bijzondere impulsen gegeven:

  • – Het Kenniscentrum is gevraagd mee te werken aan een integratietraject op een grote scholengemeenschap voor vele vestigingen voor het basisonderwijs.
  • – Het Kenniscentrum is gevraagd mee te werken een project binnen de islamitische gemeenschap over gedenken en samenleven.

Zeer andere invalshoeken maar maatschappelijk zeer relevant en dan krijgt zoiets prioriteit bij het Kenniscentrum. Tijd en geld zijn altijd schaars, maar prioriteit is een kwestie van kiezen.

En ook de relatie met de Vakbedrijven wordt hierbij direct benut. Vakbedrijven staan voor hun vak en daar sluiten wij op aan. Echte vakbedrijven kunnen zonder probleem voldoen aan de eisen van het keurmerk 10Q Vakbedrijven en met die bedrijven werken we samen bij regionale activiteiten. De combinatie van Cultuur en Gedenken voor alle lokale bevolkingsgroepen staat centraal. En met erkende 10Q Vakbedrijven werken we samen met speciaal daarvoor ontwikkelde programma’s waarmee die bedrijven zich ook nog beter kunnen profileren. Ook bij de samenwerking met het basisonderwijs in die regio als men ons daarvoor benaderd.
Meer weten over dit nieuw project Cultuur & Gedenken …. Stel uw vraag

Meet weten over:
Vakbedrijf 2.0
10Q Vakbedrijf
Lid worden Kenniscentrum Steen

Meer weten over dit nieuw project Cultuur & Gedenken