Cultuur en Rituelen

Voor de natuursteensector is de geschiedenis zeer waardevol. De meeste vakbedrijven komen vaak al generaties lang op de lokale begraafplaatsen. Hun archieven zijn dan ook een schatkamer van lokale geschiedenis. En dus ook van gebruiken en rituelen.

Rituelen

Weggooimaatschappij

Er is een lange periode geweest, vooral voor de crisis 2008-2012, dat alles maar kon. Eenvoudig maar absoluut eindig. Steeds meer jonge mensen zoeken naar zingeving en het is geen schande als zelf voor een babykamer van het eerste kind ‘2e hans’ inrichting wordt aangeschaft. Dat is niet ‘zielig’ maar een keuze. Het Kenniscentrum vindt dat verstandige keuzen die passen in deze tijdsgeest, waarbij er steeds meer aandacht komt voor duurzaamheid en zingeving. Mensen willen iets betekenen voor hun omgeving en internet en Facebook bewijzen dit.

Rituelen en natuursteenbedrijven

Rituelen zijn ook bedrijfsmatig zeer waardevol, zoals bij:
– de relatie en ‘klantenreis’ met nieuwe klanten
– het beter betrekken van medewerkers bij de bedrijfsvisie
– het ontwikkelen van nieuwe diensten bij gedenktekens
– persoonlijke ontwikkeling in brede zin

Goede rituelen zijn er in vele vormen maar altijd waardevol.

Wilt u weten hoe uw bedrijf ‘Rituelen’ praktisch kan benutten voor uw bedrijf, maar dan kennis met ook deze ‘oude technieken’ die zeer goed passen in het nieuwe ondernemen zoals het Kenniscentrum dat heeft vertaald naar de formule Vakbedrijf 2.0

Graag verneem ik hoe mijn bedrijf ‘Rituelen’ kan benutten