Corona & Gevolgen voor omzet

Een werkvoorraad van 2 weken, het valt wellicht wel mee. De maatregelen van de overheid geven een ander beeld. Corona is een grotere crisis dan in 2008. Wanneer en hoe reageer je als ondernemer van een Natuursteenbedrijf? Wat als de omzet inderdaad toch halveert of erger. Wat kan je nu al wel doen.

Alle  media wijzen op de paar regels (afstand houden, handen wassen, etc). De overheid biedt hulp aan met wel 10 regelingen. Maar hoe doe je dat als ondernemer praktisch in jouw bedrijf?

  1. Liquiditeit: uitgaande van een goede begrotingen en een boekhouding die bij is, kan snel bekend worden welke gaten met welke regeling worden gedicht en hoe lang je dat kan volhouden.
  2. Werk en personeel: stel dat het personeel in de deeltijd-ww zit, hoe doe je dat dan praktisch. De mensen moeten vernemen wat de stappen zijn, hoe je dat concreet in het bedrijf invult.
  3. Klanten en omzet: kan dat beter in natuursteenbedrijven, hoe doe je dat snel en tegen bepekte kosten?
  4. Digitaal werken: hoe doe je dat snel en goed en juist nu tegen geen / beperkte kosten.
  5. Andere en nieuwe omzet: als bedrijf alle kennis en creativiteit benutten om nu al en op andere manieren zeer concreet te werken aan nieuwe soorten omzet en nieuwe relaties. Dat kan met een compact Marketingplan met 5 concrete acties dat kan worden uitgevoerd als dat toch noodzakelijk blijkt.
  6. Benut de cisis voor een ‘Cultuur-boost’ in uw bedrijf. Zijn sommige noodzakelijke veranderingen lastig te bereiken? Dan is dit het moment! Wellicht valt het mee voor uw bedrijf en valt de omzet maar enkele maanden met 30% terug. Hoe kan je dit moment dan gebruiken om de Cultuur en werkwijze een grote ‘boost’ te geven qua ‘Productiever werken’ en de introductie van de geweldige voordelen van ‘Duurzame Inzetbaarheid’ samen met uw mensen.

Dit zijn maar enkele voorbeelden. Nu naar oplossingen … en direct.

Het Kenniscentrum Steen heeft met al deze zaken ervaring, met referenties van tevreden klanten.

[ultimate_icon_list icon_size=”14″ icon_margin=”7″][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-chevron-right”]Bij de crisis van 2008-2009 zijn 50 bedrijven met Deeltijd-ww concreet in het bedrijf ondersteund.[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-chevron-right”]Er is een actieplan ‘Leanstone’ dat bij vele bedrijven is toegepast om productiever te werken: met een benchmark: wat werkt wel / niet, maar wel snel. In 4 x 1 uur ligt er een concreet ingevuld actieplan voor uw bedrijf om de productiviteit wezenlijk te verhogen. Opgesteld samen met uw werknemers. Dat begint met een aansprekende introductie voor uw gehele bedrijf.[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-chevron-right”]Duurzame inzetbaarheid werknemers: een concreet stappenplan dat uw werknemers aanspreekt, dat aansluit op hun drijfveren. In de periode 2017 t/m 2019 zijn vele van die projecten uitgevoerd, bij alle type bedrijven. Hieraan hebben honderden (!) natuursteenwerknemers meegedaan. Die praktijkervaringen kunt u benutten.[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-chevron-right”]Digitaal werken in het bedrijf, met en door uw werknemers met een actieplan voor het uitbreiden van de omzet bij bestaande en het vinden van nieuwe klanten online. Op dit moment worden 150 bedrijven in en buiten de natuursteensector hierbij ondersteunt. Ook hierbij zijn vele referenties beschikbaar.[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-chevron-right”]Alles begint met 1 uur sparren over de mogelijkheden voor uw bedrijf met 1 deskundige die direct aantoont die zaken te beheersen. En die dus uw vertrouwen waard is. Na dat uur ligt er 1 A4 waarmee u verder kunt. Het Kenniscentrum beschikt hierbij aantoonbaar over de meeste kennis en ervaring in de natuursteensector.[/ultimate_icon_list_item][/ultimate_icon_list]

En nog belangrijke: uw bedrijf staat al jaren ingeschreven en wij kennen de meeste bedrijven en hun geschiedenis zeer goed. Wij weten waar we het over hebben.

# Wacht niet en investeer dat uur, zodat u een eerste beeld heeft van de mogelijkheden.

# Hoe …. mail ‘Lean’ aan tvr@kenniscentrumsteen.nl

… ik reageer snel, geen kosten, nu eerst aan de slag voor uw bedrijf.

Tim van Rooij