Bedrijfscultuur & Kansen Crisis

Het KCS gaat uit van 5 type bedrijven: van ZZP tot Groot MKB en ieder type bedrijf heeft een andere werkwijze. Enkele voorbeelden uit de praktijk van succesvolle samenwerking tussen bedrijven van ieder type en het Kenniscentrum volgens de formule PPP.

Het Kenniscentrum heeft de formule ‘Leanstone’ ontwikkeld en toegepast bij vele bedrijven. Leanstone bestaat uit 2 sporen:

  1. Bedrijfsprocessen & Productiviteit
  2. Competenties van mensen (+ motivatie + duurzame inzetbaarheid)

Deze techniek benut ‘Leanprincipes’ maar toegepast op kleine MKB-bedrijven. Bij de grotere bedrijven wordt ‘Lean’ altijd toegepast, maar blijkt het lastig om ‘duurzame inzetbaarheid’ structureel goed toe te passen omdat de basiskennis ontbreekt. Door Leanstone is dit snel en goed toepasbaar.

De resultaten van een goed traject ‘Leanstone’ zijn:

[ultimate_icon_list icon_size=”13″ icon_margin=”7″][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-chevron-right”]Meetbare hogere productiviteit, lagere arbeidskosten en minder discussie[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-chevron-right”]Betere kwaliteit, minder faalkosten en een betere klantrelatie[/ultimate_icon_list_item][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-chevron-right”]Medewerkers werken zelfstandiger (en gemotiveerder) omdat ze door basiskennis en praktische oefeningen meer invloed hebben op de kwaliteit van hun eigen werk en ook een grotere bijdragen kunnen leveren aan het gehele bedrijf en de cultuur.[/ultimate_icon_list_item][/ultimate_icon_list]

Digitale mogelijkheden.

Hoe kan je het personeel en ook de klanten veel beter betrekken door de laatste inzichten en digitale mogelijkheden te benutten? Het Kenniscentrum heeft hierin 5 jaar geïnvesteerd en heeft meerdere formules klaar staan. Daarbij wordt altijd uitgegaan van maatwerk voor uw bedrijf.

  • Demo1 Digitaal

Productiviteit en de stappen.

Wij sturen niets toe dat in de kast verdwijnt, omdat wij hebben ervaren dat er geen ‘trucjes’ zijn om Productiever te werken met uw mensen. Deze verhoging van de productiviteit bestaat uit doelen met  concrete stappen. De visie moet aanspreken en dat blijkt als een ondernemer direct bereid is om hier 1 uur per week aan te besteden.

  • Demo 2 Productiviteit

Mensen: competenties en duurzame inzetbaarheid.

Dit is de lastigste, want de medewerkers moet ‘hun belang’ herkennen en bereid zijn om aan deze ‘Cultuur’ in uw bedrijf mee te willen werken. En dat kan. De basispijlers zijn  bekend en vele keren toegepast. Dat moet realistisch en begint altijd met een ‘kick-off’ in uw bedrijf. Vanzelfsprekend wordt die sessie eerst besproken met de ondernemer.

  • Demo 3 Mensen

 

Deze 3 demo’s kunnen in 1 uur in uw bedrijf worden verzorgd, geen kosten.

# Wacht niet en investeer dat uur, zodat u een eerste beeld heeft van de mogelijkheden.

# Hoe …. mail ‘Cultuur aan tvr@kenniscentrumsteen.nl

… Wij reageren snel, geen kosten, we gaan graag aan de slag voor uw bedrijf.

Tim van Rooij